Cum să utilizezi corect un stand de direcție 3D - Ghid video cu explicații

Cum să utilizezi corect un stand de direcție 3D - Ghid video cu explicații

  • Data crearii: 2022-03-14
  • Click-uri: 1691
  • Comentariu: 0
Noile modele de aparate geometrie 3D pot opera fără probleme cu numeroase modele de elevatoare 4 coloane lucru ce va simplifica foarte mult utilizarea acestora și va reduce dramatic timpul necesar pentru fiecare intervenție

Starea drumurilor, condițiile de trafic și chiar condițiile atmosferice pot afecta foarte mult buna funcționare a roților și sistemului de direcție al unui vehicul, motiv pentru care serviciile de aliniere ale direcției capătă un rol din ce în ce mai important. În consecință achiziția unor aparate geometrie roti profesionale este o oportunitate excelentă pentru orice atelier de reparații auto care dorește să-și maximizeze veniturile și să-și lărgească plaja de clienți.

Un aparat geometrie 3D performant te va ajuta să execuți rapid și eficient orice intervenție de reglaje ale geometriei roților la o largă diversitate de vehicule, contribuind atât la creșterea productivității afacerii tale, cât și la lărgirea demograficului de clienți cu care lucrezi.

Mai mult, noile modele de aparate geometrie 3D pot opera fără probleme cu numeroase modele de elevatoare 4 coloane lucru ce va simplifica foarte mult utilizarea acestora și va reduce dramatic timpul necesar pentru fiecare intervenție.

Utilizând aparate geometrie sau standuri directie roti în activitatea de zi cu zi a atelierului tău vei putea să lărgești paleta de servicii oferie clienților, precum și profesionalismul acestora, contribuind la dezvoltarea afacerii pe care o conduci, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Fie că vorbim despre aparate geometrie sau despre standuri de directie roti profesionale, aceste echipamente sunt esențiale pentru orice atelier profesionist de reparații auto care dorește să se dezvolte și să deservească un număr cât mai mare de clienți.

Serviciile de reglaje ale direcției reprezintă, în ziua de azi, o necesitate și nicidecum un lux, astfel că niciun atelier profesional de reparații auto nu își poate să le elimine din oferta sa.

De asemenea, nu trebuie pierdut din vedere nici faptul că nivelul de calitate și precizie a reglajelor asupra direcției este absolut esențial pentru siguranța unui vehicul în trafic și pe șosea în general, astfel că gradul de performanță al echipamentului și profesionalismul operatorului său au și ele un rol foarte important.

Din acest motiv e foarte important să te asiguri că atelierul tău utilizează numai standuri de directie profesionale, performante și eficiente, dar în același timp este important să instruiești cât mai bine angajații în folosirea corectă a acestora. Astfel, vei putea exploata cât mai eficient echipamentele tale, contribuind atât la productivitatea afacerii tale, cât și la siguranța clienților care îți trec pragul. Tocmai de aceea, în rândurile care urmează, vom parcurge împreună, cu exemple video, toți pașii pe care ar trebui să-i urmezi atunci când folosești un aparat de geometrie. Echipamentul utilizat în acest articol este un stand directie roti REIHMANN 3D EXPERT, însă multe dintre exemplele noastre se pot aplica și altor standuri de directie roti, în funcție de marca și modelul echipamentului cu care lucrezi.

Acest stand de directie este folosit în combinație cu un elevator auto 4 coloane de la producătorul cu același nume, cele 2 echipamente fiind perfect compatibile pentru intervenții de reglaje ale geometriei la o largă diversitate de vehicule.

Iată care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi pentru a utiliza corect un aparat de geometrie roti:


1.Poziționarea vehiculului


Înainte de începe intervenția de reglaj este important ca vehiculul să fie poziționat corect asupra celor 2 traverse ale elevatorului, la o distanță egală de marginile acestora. Totodată, roțile vehiculului vor trebui poziționate deasupra celor 4 plăci pivotante, amplasate în partea din față și din spate a celor 2 traverse.


2.Selectarea vehiculului din panoul de comandă



3.Montarea țintelor de măsurare

După ce ai ales vehiculul la care lucrezi din baza de date a standului de direcție, va trebui să continui cu montarea celor 4 ținte de măsurare, care vor fi utilizate pentru a determina cu precizie reglajele ce trebuie efectuate pentru alinierea corectă a roților. Aceste ținte de înaltă rezoluție sunt ușoare și sunt compatibile cu toate tipurile de etriere auto, astfel că nu va trebui să-ți faci griji de dificultăți în atașarea sau detașarea lor.

4.Alinierea senzorilor de măsurare

La finalul montării celor 4 ținte, va trebui să răsucești în poziție cei 4 senzori, pe care noul tău stand de directie îi va utiliza în măsurătorile sale. Toate țintele sunt dotate cu nivele astfel că nu trebuie decât să urmărești bula de aer pentru a te asigura că senzorii sunt corect poziționați.

5.Repoziționarea vehiculului

După ce ai terminat alinierea celor 4 senzori ai țintelor de măsurare, panoul de comandă al standului de direcție îți va indica cât de mult trebui să împingi vehiculul în spate sau în față, astfel încât măsurătorile să poată fi efectuate cu un nivel cât mai ridicat de precizie. În momentul în care vehiculul este corect poziționat, ecranul aparatului de geometrie va afișa semnalul „OK”.

6.Blocarea volanului și pedalei de frână

Următorul pas pe care va trebui să îl urmezi este să blochezi volanul vehiculului împotriva rotirii, precum și a pedalei de frână cu ajutorul dispozitivelor de fixare în poziție.

După aceasta va trebui să măsori dimensiunea celor 4 roți ale vehiculului:



7.Alinierea volanului

După aceasta, va trebui să introduci datele în panoul de comandă al echipamentului și să te asiguri că volanul este aliniat corect în raport cu roțile. Pentru aceasta, ecranul standului de direcție va afișa poziția corectă a volanului cu culoarea verde, astfel încât să poți fixa precis în poziție volanul vehiculului.

8.Ridicarea vehicului

În continuare, va trebui să ridici vehiculul cu ajutorul elevatorului și să îl blochezi în poziție în funcție de indicațiile pe care le va afișa noul standul de directie roti. Astfel, aparatul va putea afișa cu precizie devierea ce trebuie corectată.

9.Reglajul propriu-zis


După ce vehiculul a fost ridicat în poziția optimă solicitată de aparatul de geometrie 3 D, va trebui să începi intervenția propriu-zisă de reglaj, folosindu-te de datele afișate pe ecranul echipamentului. Aplică toate corecțiile necesare asupra direcției și roților până când ecranul noului tău stand de directie roti afișează culoarea verde pentru toți indicatorii măsurați.

9.Finalizarea intervenției


La finalul intervenției de reglaj al direcției, standul de directie auto va imprima o foaie de diagnostic final cu toate datele aferente operațiunii efectuate. Apoi, tot ce îți rămâne de făcut este să cobori din nou vehiculul și să înlături dispozitivele de blocare și țintele de măsurare, iar intervenția a luat final.

Dacă vrei să urmărești tutorialul complet pentru utilizarea unui stand directie roti REIHMANN 3D EXPERT îl poți găsi mai jos:








Tag-uri:

Lasa un comentariu

Autocom Group Swiss AG