Cum să folosești corect un aparat dejantat cu braț RUNFLAT. Ghid video cu explicații

Cum să folosești corect un aparat dejantat cu braț RUNFLAT. Ghid video cu explicații

  • Data crearii: 2022-04-04
  • Click-uri: 7838
  • Comentariu: 0
Anvelopele unui vehicul sunt componente foarte importante ale acestuia, fiind singurele sale elemente care se află în contact cu solul. Roțile și, în ultimă instanță, anvelopele sunt cele care transformă puterea motorului în accelerație, mișcarea volanului în schimbări de direcție și apăsarea pedalei de frână în oprirea vehiculului.

În consecință, starea anvelopelor unui vehicul joacă un rol major în siguranța șoferului și a tuturor pasagerilor, acestea fiind esențiale pentru manevrabilitate și stabilitate atunci când conducem pe șosea.

Așa cum este de așteptat, anvelopele sunt totodată supuse unui grad crescut de uzură tehnică, durata de viață a acestora fiind mai scăzută decât în cazul multor alte componente ale unui vehicul.

Fie că vorbim despre starea drumurilor, condițiile de trafic sau de vreme și chiar stilul de conducere, există foarte mulți factori ce pot determina uzura anvelopelor, fie ea așteptată sau prematură.

Drept urmare, nu este deloc surprinzător faptul că intervențiile de dejantare se numără printre cele mai comune operațiuni în atelierele de reparații auto, acestea fiind necesare, ori de câte ori trebuie să schimbăm anvelopele unui vehicul, indiferent că o facem din cauza uzurii sau a schimbării anotimpurilor.

Din acest motiv, prezența unor aparate dejantat profesionale este o reală necesitate pentru orice atelier de reparații auto care dorește să-și crească vânzările și să își deservească cât mai bine clienții. Un aparat dejantat performant este o adiție excelentă pentru un service auto, acest echipament fiind extrem de util în cadrul oricărei intervenții de reparații asupra roților sau anvelopelor unui vehicul.

Cu ajutorul unor aparate dejantat de calitate, munca angajaților din atelierul tău de reparații va fi mai rapidă și mai ușoară, iar riscul de accidentare sau deteriorare al jantelor sau anvelopelor va fi practic eliminat. Astfel, clienții tăi vor beneficia de servicii superioare, iar activitatea ta va fi mai productivă și mai eficientă, cu un impact puternic și asupra vânzărilor.

Mai mult, anumite modele de masini dejantat anvelope te pot ajuta chiar să diversifici demograficul de clienți pe care atelierul tău îi deservește, adăugând pe lista serviciilor tale intervenții de dejantare speciale, cum ar fi cele pentru autoturisme sport, cu talonul jos. Este necesar si folosirea unui stand directie roti pentru a asigura prin reglajul geometriei directiei rotilor o uzura uniforma a anvelopelor.

Astfel, un aparat dejantat cu brat RUN FLAT te va ajuta să lucrezi cu roți și anvelope de diferite dimensiuni, inclusiv anvelope pentru autoturisme sport, care au talonul mult mai jos decât alte tipuri de vehicule.

Utilizând aparate dejantat RUNFLAT în atelierul tău de reparații dotat cu elevator 4 coloane, vei avea parte de un dublu beneficiu. În primul rând, vei putea să-ți diversifici serviciile, introducând proprietarii de vehicule sport pe lista clienților service-ului tău. În doilea rând, vei putea să asiguri un nivel crescut de precizie în fiecare intervenție de dejantare, astfel încât nu va trebui niciodată să-ți faci griji pentru deteriorarea jantei sau anvelopei în timpul operațiunilor de dejantare.

Utilizarea corectă a noilor modele de aparate dejantat cu brat RUNFLAT este, desigur, o condiție foarte importantă pentru o exploatare productivă a acestor echipamente, motiv pentru care e important să citești cu atenție manualul de utilizare al acestora și să te asiguri că fiecare angajat care va folosi o masina dejantat automata cu brat RUNFLAT știe tot ce are nevoie pentru a o folosi în mod eficient.

Din acest motiv, am pregătit pentru tine, în rândurile de mai jos, un ghid video explicativ, în care vom lista toți pașii pe care ar trebui să-i parcurgi atunci când folosești un aparat dejantat cu brat RUNFLAT. Pentru exemplele din acest ghid vom utiliza un aparat dejantat REIHMANN RHM R6 RUN FLAT, acesta având o funcționalitate similară cu cea a altor modele de masini dejantat.

Iată care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi pentru a utiliza corect un aparat dejantat cu brat RUNFLAT:

1. Desprinderea talonului de pe jantă


Primul pas în dejantarea unei anvelope sport, cu talonul jos, începe cu desprinderea talonului de pe jantă, lucru pentru care va trebui să folosești brațul auxiliar din partea laterală a aparatului. Astfel, va trebui să apeși cu capul acestui braț asupra locului în care anvelopa se întâlnește cu janta roții, atât pe partea exterioară, cât și pe partea interioară a anvelopei.


2. Fixarea roții


După desprinderea talonului de pe jantă, va trebui să fixezi roata asupra aparatului de dejantat pentru a începe intervenția propriu-zisă. Pentru asta, roata va fi întoarsă cu partea exterioară în sus și va fi plasată asupra sistemului de prindere cu gheare, care va fixa roata în poziție.


3. Poziționarea brațului RUNFLAT și a coloanei rabatabile


În continuare, va trebui să folosești brațul ajutător pentru a apăsa anvelopa roții suficient cât să poți introduce levierul de dejantare, iar apoi să fixezi în poziție brațul RUNFLAT și coloana rabatabilă care vor asigura desprinderea părții exterioare a anvelopei de pe jantă.


4. Dejantarea


După ce brațul RUNFLAT, coloana rabatabilă și levierul de dejantare se află în poziție, va trebui să acționezi pedala care va învârti roata pentru dejantarea propriu-zisă a părții exterioare a anvelopei.

După ce partea exterioară a anvelopei a fost desprinsă, va trebui să rabatezi coloana principală aparatului și să plasezi folosești brațul ajutător sub anvelopă, acționându-l de data aceasta în sus, astfel încât să asiguri desprinderea completă a anvelopei de pe jantă.


5. Pregătirea anvelopei pentru rejantare


Fie că vei monta o anvelopă nouă sau o vei remonta pe cea dejantată anterior, va trebui să te asiguri că ungi foarte bine marginea talonului înainte să începi intervenția de jantare sau montare.


6. Rejantarea sau montarea unei anvelope sport

După ce anvelopa este bine lubrifiată, aceasta va fi poziționată pe janta. Ulterior va trebui să utilizezi coloana rabatabilă pentru a apăsa pe marginea sa interioară, asigurând repoziționarea părții interioare a anvelopei asupra jantei.


În continuare, pentru a asigura rejantarea părții exterioare a anvelopei asupra jantei, va trebui să fixezi în poziție atât coloana rabatabilă a aparatului cât și brațul ajutător RUNFLAT, după care să apeși pedala care va acționa învârtirea anvelopei.


7. Finalizarea intervenției

După ce anvelopa a fost remontată pe jantă, tot ce îți rămâne de făcut este să o umfli din nou, lucru pe care îl vei putea face rapid cu ajutorul sistemului de umflare cu manometru, cu care este dotat aparatul. Odată ce anvelopa este umflată la presiunea potrivită, intervenția de dejantare a luat final, iar roata poate fi înlăturată de pe aparat.





Lasa un comentariu

Autocom Group Swiss AG