Când vine vorba de munca de reparații la caroserii, intervențiile de vulcanizare sau reglaje ale direcției vehiculelor, puține piese de echipament sunt la fel de eficiente precum noile modele de elevatoare foarfeca comercializate de Autocom.

Starea precară a drumurilor și șoselelor, traficul intens din marile orașe, precum și intemperiile vremii sunt, toate, aspecte care pot afecta pneurile, caroseria, precum și o serie de alte componente ale vehiculelor. Aceste condiții reclamă utilizarea unor elevatoare performante în cadrul intervențiilor de reparații, elevatoare care să permită mecanicului acces atât la roțile vehiculului, cât și la caroseria sau șasiul acestuia.

Din acest motiv, achiziția unor elevatoare foarfeca profesionale pentru atelierul tău este o metodă excelentă de a capitaliza pe cererea în creștere de intervenții de reparații asupra roților și caroseriei automobilelor. Cu ajutorul unor elevatoare foarfeca performante, vei putea crește încasările service-ului tău și vei putea să-ți lărgești demograficul de clienți, accelerând dezvoltarea acestuia pe termen scurt, mediu și lung.

La Autocom vei putea alege dintr-o gamă largă și foarte diversificată de modele de elevatoare foarfeca, ce te vor ajuta să efectuezi cele mai complexe intervenții de reparații, într-un mod rapid, eficient și mai presus de toate, sigur, atât pentru tine, cât și pentru angajații tăi.

Indiferent că operezi un service de mari dimensiuni sau un mic atelier de vulcanizare, dacă îți dorești ca afacerea ta să se dezvolte și să-și crească încasările, atunci achiziția unor elevatoare foarfeca performante și rapide este o cale foarte bună de a atinge acest obiectiv.

De ce ai nevoie de elevatoare foarfecă în service-ul tău

Rapide și eficiente, noile modele de elevatoare foarfeca prezente în oferta Autocom sunt foarte ușor de utilizat, vehiculele putând fi conduse direct deasupra lor pentru a fi mai apoi ridicate. Astfel, procesul de elevare este foarte mult simplificat, mecanicul nefiind nevoit să poziționeze brațe sau alte elemente de asigurare înainte de a ridica vehiculul.

De asemenea, ar trebui să ai în vedere faptul că un elevator foarfeca îți va oferi un grad sporit de acces la diversele componente ale vehiculului, simplificând și eficientizând numeroase intervenții de reparații, reglaje sau mentenanță. Întrucât vehiculele poziționate pe elevatoare foarfeca sunt ridicate de șasiu, accesul la roțile acestora este unul facil, iar absența coloanelor de ridicare oferă, la rândul său, acces la toate componentele caroseriei.

În plus, având o dimensiune redusă, toate modelele de elevatoare tip foarfeca sunt foarte practice, ocupând o suprafață mică în atelierul de reparații, lucru care le face foarte potrivite pentru orice service auto care își dorește să economisească din spațiu de lucru. Acestea se retrag în podea atunci când nu sunt folosite și nu folosesc componente voluminoase fixe, iar multe modele de elevatoare foarfeca sunt mobile, astfel că pot fi mutate după bunul plac, în funcție de necesitățile activității de zi cu zi.

Un alt aspect important este simplitatea operării de care te vei bucura atunci când folosești un elevator foarfeca în service-ul tău. Asta pentru că, spre deosebire de alte modele de elevatoare auto, un elevator foarfeca permite deschiderea ușilor fără impedimente, accesul în interiorul și în afara vehiculului nefiind obstrucționat de coloane de ridicare.

Avantajele utilizării de elevatoare foarfeca

Achiziția unor elevatoare foarfeca profesionale îți poate aduce numeroase beneficii, atât din punct de vedere al productivității și eficienței activității tale de zi cu zi, cât și din punct de vedere al calității serviciilor livrate către clienți.

Capacitatea lor crescută, cuprinsă între 3000 și 4500 de kg, îți va permite să folosești elevatoare foarfeca pentru a ridica multiple tipuri de vehicule în atelierul tău de reparații. Astfel, cu ajutorul modelelor performante de elevatoare foarfeca de la Autocom, vei putea efectua intervenții de reparații atât la autoturisme de tonaj redus, cât și la vehicule puțin mai grele, cum sunt SUV-urile sau chiar anumite modele de autoutilitare de transport.

Putând fi instalate pe o suprafață plană sau încastrate în podeaua atelierului, elevatoarele foarfeca sunt echipamente foarte fiabile, ce pot fi adaptate cu ușurință la nevoile specifice ale service-ului pe care îl conduci. Mai mult, în oferta Autocom vei găsi și modele de elevatoare foarfeca cu rampa de preluare joasa, foarte potrivite pentru ridicarea automobilelor cu suspensie sport.

De asemenea, noile modele de elevatoare foarfeca din gama de produse Autocom sunt compatibile și cu o serie de alte echipamente auto, precum aparate de geometrie roti, fiind dotate cu platforme secundare integrate, a căror capacitate poate ajunge chiar și până la 2000 de kg.

Nu în ultimul rând, mulțumită funcțiilor lor avansate de securizare, munca de reparații cu aceste elevatoare foarfeca este mai sigură decât oricând, mecanicii care le operează fiind feriți de accidentare și orice pericole, chiar și în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică.

Cum să alegi un elevator foarfeca potrivit pentru afacerea ta

Există mai mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când achiziționezi elevatoare foarfeca pentru service-ul pe care îl conduci. Tocmai de aceea, e important să analizezi cu atenție condițiile atelierului de lucru și necesitățile activității tale de zi cu zi, înainte de a face alegere finală.

În primul rând, va trebui să te gândești care este înălțimea optimă de ridicare de care ai nevoie de la elevatorul foarfecă pe care îl vei folosi. Spre exemplu, dacă activitatea ta necesită acces facil și confortabil la șasiul și componentele de sub vehicul, atunci ar fi bine să te orientezi către un model care să fie capabil să ridice vehiculul la 2 metri sau chiar mai mult. Astfel, îți vei ușura lucrările de reparații și reglaje directie roti. Pe de altă parte, dacă activitatea ta se concentrează asupra intervențiilor de vulcanizare sau reparații ale caroseriei, atunci un elevator foarfeca mid-rise, cu o înălțime de ridicare de 1000 mm, va fi suficient pentru necesitățile tale de zi cu zi.

Un alt aspect important pe care ar trebui să îl iei în considerare este nivelul de forță pe care îl poate dezvolta noul tău elevator foarfeca. Dacă majoritatea modelelor au capacitate de ridicare de 3000 kg, lucru care îți va permite să lucrezi la majoritatea modelelor de autoturisme, la Autocom vei găsi și modele de elevatoare foarfeca mai puternice, cu o capacitate ce poate ajunge chiar la 4500 kg. Astfel, e important să-ți bazezi alegerea și pe tipul de vehicule cu care obișnuiești să lucrezi.

Funcționalitatea elevatoarelor foarfeca este un alt factor care ar trebui să îți dea de gândit. Dacă munca ta implică preponderent servicii de reparații la roți și pneuri, atunci ar fi o idee bună să te orientezi către un elevator vulcanizare tip foarfeca, care îți va înlesni mult intervențiile. În contrapartidă, dacă oferta ta de servicii implică multe intervenții de reglaje de direcție, atunci un elevator foarfeca directie ar putea fi o alegere mai potrivită, acesta fiind proiectat special pentru geometria rotilor și fiind dotat cu platforme secundare de ridicare integrate.

De ce să achiziționezi elevatoare foarfeca de la Autocom

Echipa Autocom este investită în totalitate în succesul clienților săi. Noi știm cât de importantă este calitatea echipamentelor dintr-un service auto, motiv pentru care depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că fiecare produs din oferta noastră întâlnește cele mai înalte standarde europene de eficiență și securitate.

În cei peste 10 ani de activitate ai grupului Autocom, am testat personal mii de echipamente auto, făcând cele mai riguroase selecții atunci când vine vorba de oferta prezentată în fața clienților. Iar pentru că suntem siguri de calitatea fiecărui elevator foarfeca din oferta noastră, toate modelele achiziționate vor fi însoțite și de un certificat de garanție de 1 an de zile, acesta fiind extinsă chiar până la 2 ani, în cazul echipamentelor marca Reihmann.

Atunci când achiziționezi elevatoare foarfeca de la Autocom, nu câștigi doar un furnizor profesionist și competent de echipamente auto, ci un un partener real, care își va pune cu adevărat cunoștințele în slujba ta. Tocmai de aceea, echipa noastră de experți recunoscuți internațional îți va sta la dispoziție în fiecare etapă, oferindu-ți sfaturi, sugestii și informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere pentru tine și afacerea pe care o conduci.

Iar asta nu e tot. Atunci când colaborezi cu Autocom pentru nevoile tehnice ale atelierului tău, vei avea automat acces și la o serie de servicii suplimentare, care includ, pe lângă livrarea echipamentelor la locația ta, servicii de training pentru operatori, servicii de montaj, servicii de mentenanță și chiar reparații, lucru valabil pentru orice model de elevator foarfeca comandat.

Autocom Group Swiss AG